معرفی کتابخانه مرکزی

درباره ما

مرکزاسناد، مدارک علمی و کتابخانه دانشگاه، یا، به عبارت دیگر " کتابخانه دانشگاه"  در سال ۱۳۵۵ با مجموعه کوچکی تاسیس گردید . قبل ازانقلاب اسلامی مجموعه کتابهای چاپی فارسی و لاتین آن در حدود ۷۰۰۰ جلد بود که  اکنون این میزان در حدود ۱۷۰۰۰۰جلد کتاب  می باشد.کتابخانه دارای کتب الکترونیکی  و مقالات معتبر پایگاههای اطلاعاتی داخلی و خارجی است.  اطلاعات کتاب شناختی کلیه ی کتابها ی  فارسی و لاتین در نرم افزار جامع کتابخانه ای پارس آذرخش  به نشانی Olib.guilan.ac.ir درونداد شده و قابل دسترسی است.امکان رزرو و امانت کتاب از طریق این نرم افزار میسر است.

این کتابخانه یکی از زیر مجموعه های حوزه معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه است که برای استفاده دانشجویان ، اعضای هئیت علمی و مسئولان آن دانشگاه و به منظور ارائه خدمات علمی و پژوهشی و آموزشی به دانشجویان، اعضای هیئت علمی ، محققان و پژوهشگران درراستــای پشتیبانــی از اهـــداف و سیاست های دانشگاه گیلان و وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری بر اساس وظایف و آئین نامه ها و مقررات مشخصی فعالیت می کند .

نظام رده بندی کتابخانه به شیوه ی  موضوعی و سیستم رده بندی کتابخانه ی کنگره امریکا است.کتابخانه های دانشگاه گیلان مجهز به نرم افزار جامع کتابخانه ای پارس آذرخش است و ثبت نام دانشجویان بصورت Online انجام می شود. شایان ذکر است پس از دریافت فایل نهایی محتوی اطلاعات و مشخصات دانشجویان جدیدالورود از معاونت آموشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه در خصوص ثبت نام  Online دانشجویان اقدامات لازم معمول خواهد شد، ضروری ست کاربران  پس از ثبت نام ،نسبت به بارگذاری فایل عکس خود در بخش پروفایل عضویت اقدام کنند. نشانی  صفحه وب کتابخانه دانشگاه: http://guilan.ac.ir/library است. مخازن کتابها در طبقات اول و دوم ساختمان حوزه ی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تعبیه شده است؛ نظام دسترسی به مخازن کتب به شیوه ی باز است.تعداد کتب امانتی به دانشجویان مقاطع کارشناسی سه جلد بمدت دوهفته ، کارشناسی ارشد و دکتری هفت جلد به مدت یکماه است. عدم رعایت مقررات امانت کتاب ؛ مشمول مقررات جریمه خواهد بود.سالن های مطالعه در دوبخش مجزادر طبقه ی هم کف برای آقایان و خانم ها تعبیه شده است، در این سالن ها امکان دسترسی به اینترنت برای کاربران وجود دارد؛ سالن ها مجهز به WiFi می باشد.

 

 

 

 

 

وظایف کتابخانه مرکزِی

*******************

عمده ترین وظائف کتابخانه مرکزی عبارت است از:

۱-    فراهم کردن زمینه های تحقیق و پژوهش برای دانشجویان و اعضای هئیت علمی .

۲-   گرد آوری ( مجموعه سازی)‌، آماده سازی و تنظیم ( سازماندهی ) واشاعه اطلاعات رسانه ها و محملهای چاپی و غیر چاپی

۳-     ارائه خدمات منابع و متون چاپی  و الکترونیکی برای پشتیبانی ازآموزش  و پژوهش

۴-     آموزش استفاده از منابع اطلاعات الکترونیکی . تقویت سواد اطلاعاتی کاربرانInformation Literacy

دراین کتابخانه علاوه بر ارائه خدمات مواد چاپی ، امکاناتی را برای جستجوی On Line  منابع اطلاعاتی دیجیتالی از طریق شبکه اینترنت فراهم آمده است ؛مقالات فارسی و لاتین پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ، مرکز اطلاع رسانی منطقه ای علوم و فناوری  شیراز در بخش اطلاع رسانی برای کاربران کتابخانه فراهم است . مقالات معتبر پایگاههای اطلاعات  داخلی و بین المللی از طریق سامانه مگاپیپر برای کلیه کاربران دانشگاه در محیط وب قابل دسترسی است. شیوه ثبت نام و فایل استفاده از امکانات این سامانه  در صفحه وب کتابخانه  درج شده است.

 

 

                                         ساختار سازمان کتابخانه مرکزی  

*****************************

کتابخانه یکی از واحدهای حوزه ی معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه علاوه بر حوزه مدیریت ، دارای بخشهایی از قبیل ؛ بخش خدمات فنی ، بخش امانت ، بخش نشریات علمی ،  بخش رایانه ، بخش اطلاع رسانی  و تأمین مدرک ، بخش اسناد و مدارک، بخش مرجع و آرشیو پایان نامه ها و کتابخانه تخصصی پایداری و دفاع مقدس و کتابخانه ی تخصصی امام خمینی ( ره) و مقام معظم رهبری در طبقه ی سوم تعبیه شده است . تعداد کارکنان کتابخانه سیزده نفر می باشد.شایان ذکر است شعبه ای از مر کز منطقه ای  اطلاع رسانی علوم و فناوری ( شیراز) در کتابخانه ی دانشگاه تأسیس شده است.نشانی الکترونیکی آن : ricest.ac.ir   می باشد.

سایر فعالیت های آموزشی و پژوهشی کتابخانه

۱-    برپایی کلاسهای آموزشی آشنایی با کتابخانه  و یژه دانشجویان  جدیدالورود در راستای تقویت سواد اطلاعاتی ؛

۲-    برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه کتابداران و اطلاع رسانان ؛

۳-    برگزاری کارگاههای آموزشی اینترنت برای اعضای هئیت علمی و سایر کاربران کتابخانه ؛

۴-     تهیه بروشورها و شیوه نامه های بخش های مختلف کتابخانه ؛

 

 

 

 

ساعات کار در بخش های مختلف کتابخانه مرکزی

***************************************************************************

بخش امانت کتاب    : ‌شنبه الی سه شنبه ازساعت  ۸ لغایت  ۱۵:۱۵

چهارشنبه ها۸ لغایت  ۱۴:۱۵         پنج شنبه ها تعطیل

بخش آرشیو پایان نامه ها و مرجع : شنبه الی سه شنبه از ساعت۸صبح لغایت۱۵:۱۵بعدازظهر،

چهارشنبه ها  لغایت ۱۴:۱۵و پنجشنبه ها تعطیل است .

 

بخش اطلاع رسانی : شنبه الی سه شنبه از ساعت ۸ صبح ۱۵/۱۵ بعد از ظهر.

چهارشنبه ها  لغایت ۱۴ ، پنجشنبه ها تعطیل است .

بخش اسناد و مدارک علمی  : شنبه الی سه شنبه از ۸ صبح ۱۵/۱۵ بعد ازظهر .

چهارشنبه ها لغایت ۱۴/۱۵ و پنجشنبه ها تعطیل است .